bananen
Tafelen

Recept: Bananenpannenkoekjes met kaneel

Banaan is misschien wel één van mijn favoriete ingrediënten om te koken. Niet alleen omdat ze glutenvrij zijn, maar ook omdat ze in sommige gevallen eieren kunnen vervangen. Dit recept staat zeker in de top 5 van mijn lievelingsrecepten met banaan, net na mijn brownie. Met weinig moeite en weinig ingrediënten zet je met dit recept, toch een super ontbijt neer.

Hoewel bananen niet erg verwarmend zijn, kun je dit recept toch lekker in de winter gebruiken. Door het gebruik van kaneel, hef je de verfrissende werking van de banaan op en behoud je een heerlijk warm gevoel na dit ontbijtje.

Benodigdheden

Dit recept bevat geen tarwe, ei, melk of zout en dit maakt ze, naast extreem lekker, ook super gezond. Dit recept is mooi makkelijk voor mensen met een lactose intolerantie of coeliakie en niet te vergeten, voor de mensen die snel iets goddelijks op tafel willen zetten.

 • 2 rijpe bananen
 • 4 eieren
 • 1 theelepel kaneel (of meer naar smaak, of als je denkt aan de lijn)

Bereiding

 • Check of de bananen rijp zijn. Groene bananen geven geen lekkere smaak wanneer ze verwerkt worden in baksels.

  Heb je helaas toch onrijpe bananen? Geen paniek! Leg ze simpelweg een uurtje op 150 graden in de oven met schil en al. Keer ze halverwege en na een uur zijn ze rijp. Laat ze wel afkoelen voordat je naar de volgende stap gaat.

 • Mix de bananen met de eieren en kaneel. Dit kan met een mixer, met de hand of in de blender. Als je het met de hand doet, moet je de bananen fijn prakken en dan pas de andere ingrediënten toevoegen.

  Uit ervaring weet ik, dat het lekkerste resultaat met de blender of de mixer wordt behaald. De pannenkoekjes worden hiermee een stuk luchtiger.

 • Bak kleine pannenkoekjes, net zoals ‘American pancakes’. Grote bananenpannenkoeken zijn niet makkelijk om te draaien. Bak ze goudbruin.
 • De pannenkoekjes zijn zoet genoeg, zodat je ze kunt eten zonder stroop of suiker, maar ik houd je niet tegen natuurlijk.

Bak vooral te veel pannenkoeken! Deze pannenkoekjes zijn de volgende dag nog net zo lekker, als ze de volgende dag halen ten minste. Koud zijn ze namelijk ook goed te eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.