Dier / Tafelen

Recept: Hondencakejes

Volgens mij vinden we allemaal wel eens dat onze hond wat extra’s verdient (en anders vinden zij dat zelf wel). Ik ben koningin hondverwennen en wil graag mijn recept voor hondencakejes met jullie delen, zodat jullie honden net zo verwend kunnen worden als dat die van mij is.

Het recept is heel simpel en super makkelijk aan te passen. Ik maak deze taartjes zelf altijd met tonijn doordat onze hond slecht tegen vlees kan, maar heb jij bijvoorbeeld wat rundvlees of kip over, dan kun je dit heel goed gebruiken door het te koken en door het beslag mengen.

Het recept

 • 60 ml olie, zelf gebruik ik lijnzaadolie of koolzaadolie
 • 150 gram meel, neem hiervoor volkoren- , spelt- ,haver-, boekweit- of teffmeel.

  De laatste 3 zijn van nature glutenvrij en voor honden met een glutenovergevoeligheid, zijn deze prima te gebruiken. Let bij havermeel er wel op of er op de verpakking staat dat het glutenvrij is. Niet alle havermeel in de supermarkt is glutenvrij.
 • 100-125 gram gekookte en geprakte groente, denk hierbij aan wortel, zoete aardappel, bloemkool, spinazie of pompoen. De meeste groenten kun je gewoon goed verwerken hierin. Hier is een lijst met dingen die je moet vermijden.

  Zelf gebruik ik altijd biologische babyvoeding hiervoor. Een potje babyvoeding is namelijk een stukje goedkoper en het hoeft niet meer gekookt en geprakt te worden
 • 2 eieren
 • 100-150 gram tonijn uit blik (zonder toegevoegd zout), als je tonijn op olie neemt, kun je een deel van de benodigde olie vervangen voor de olie uit het blik.

  Hier kun je dus ook gekookte kip, rund, lam of kalf voor gebruiken. Zorg ervoor dat het vlees gekookt en ongezouten is voordat je het door het beslag doet.

Stappenplan

 • Verwarm de oven voor op 180 graden
 • Meng alle ingrediënten, behalve het vlees, door elkaar heen, merk je dat het beslag wat te dik is, doe er dan meer geprakte groenten doorheen. Het beslag moet zo dik zijn als normaal cakebeslag.
 • Voeg het vlees of de vis bij het beslag, je kunt de cakejes zo gevuld maken als je zelf wilt.
  Ik kies er altijd voor om niet 100 gram tonijn te gebruiken, maar 150 gram, omdat onze hond ze maar heel af en toe krijgt en hij geen overgewicht heeft.
 • Vul een muffin bakvorm met het beslag en bak 25 minuten op 180 graden.
 • Laat ze na het bakken wel even afkoelen.
 • Voilà een zelfgemaakte traktatie voor de hond.

Deze taartjes zijn heel makkelijk in te vriezen, zo heb je altijd een traktatie voor het harigste familielid wanneer er iets te vieren is.


Laat het mij vooral weten als je deze traktatie hebt gemaakt, door een reactie onder dit bericht achter te laten! Ik ben heel erg benieuwd naar de smaakcombinaties die jullie bedenken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.