Tafelen

Recept: Peanut butter cup koekjes

Dit recept is speciaal voor alle pindakaasliefhebbers en chocoladefanaten en na het maken van deze koekjes, wil je nooit meer iets anders. Deze koekjes zijn een enorme hit bij mijn familie en ik ken niemand die deze koekjes kan laten staan (behalve de mensen met een pinda-allergie natuurlijk).

Kleine disclaimer voordat we doorgaan met het recept; het recept is niet van mij, maar van Taste of Home. Ik heb alle hoeveelheden aangepast volgens het metriek stelsel, zodat het recept makkelijk te volgen is en ik heb de bereiding iets aangepast. Dat gezegd hebbende, laten we nu verder gaan met dit recept.

Peanut butter cups, wat zijn dat?

Peanut butter cups zijn chocolade cupjes gevuld met pindakaas van het merk Reese’s. Het is Amerikaans snoepgoed en wordt in Nederland onder andere verkocht bij de Wibra en de Action.

Het recept

Dit recept is, afhankelijk van hoe groot je de koekjes maakt, genoeg voor ongeveer 75 tot 90 koekjes. Het kunnen er iets meer of minder zijn, maar houd er rekening mee, dat je een grote koektrommel nodig zult hebben.

Benodigdheden:

  • 12 peanut butter cups (6 pakjes met 2 stuks)
  • 240 gram zachte boter
  • 290 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 180 gram bruine suiker
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 grote eieren
  • 2 theelepels vanille extract
  • 170 gram pindakaas
  • 300 gram chocolade druppels (puur of melk)

Bereiding:

  1. Leg de peanut butter cups een half uur voordat je ze nodig hebt in de vriezer, dit maakt ze makkelijk te hakken.
  2. Haal de peanut butter cups uit de vriezer en hak ze in stukken.
  3. Mix in een grote kom de boter, pindakaas en alle suiker tot er een luchtig en licht geheel ontstaat.
  4. Voeg aan het boter mengsel de eieren en het vanille extract toe.
  5. Meng in een andere kom alle overgebleven droge ingrediënten (bloem, baking soda en zout).
  6. Voeg aan het droge mengsel beetje bij beetje het natte mengsel toe, tot alles één geheel vormt.
  7. Voeg als laatste de gehakte peanut butter cups en chocolade druppels toe.

    Wil je meer of minder chocolade? Dan kan dat natuurlijk! Het recept verandert dan voor de rest niet, alleen de hoeveelheid peanut butter cups en/of chocolade druppels.

  8. Laat het deeg minstens 3 uur in de koelkast rusten voordat je de koekjes bakt.
  9. Verwarm de oven voor op 170 graden met boven- en onderwarmte.
  10. Maak met een eetlepel (voor kleinere koekjes) of ijslepel (voor grote koeken) bolletjes en plaats deze, met enige ruimte onderling, op de bakplaat.
  11. Bak de koekjes 8-12 minuten, of tot de randjes licht gebruind zijn.
  12. Laat 2 minuten rusten op de bakplaat voordat je ze op een rekje legt om af te koelen.
  13. Herhaal sta 10 t/m 12 tot al het deeg op is.

Enjoy je nieuwe favoriete koekjes! Deze koekjes gaan trouwens heel goed samen met mijn chocolademelk recept. Heb jij deze koekjes geprobeerd? Laat mij je mening weten in de reacties hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.