Huis en Tuin

4 redenen waarom wij kiezen voor een industriële wandkast

In één van mijn vorige artikelen heb ik het al gehad over mijn zoektocht naar een nieuwe kast. Ondertussen zijn we weer wat weekjes verder en ben ik druk op zoek gegaan naar mijn nieuwste aanwinst voor de woonkamer; een wandkast.

Onze woning hebben wij helemaal eclectisch ingericht. Dit wil zeggen dat we meerdere stijlen door elkaar hebben gebruikt om samen 1 uniek geheel te maken. Zo hebben wij art deco met industrieel gemengd in de woonkamer met een vleugje landelijk. Als finishing touch zoeken wij naar industriële wandkasten.

We hebben om meerdere redenen gekozen voor industriële wandkasten en deze wil ik graag met jullie delen!

1. Tijdloos en duurzaam

Hoewel niet alles aan de industriële stijd tijdloos is, zul je altijd industriële meubelstukken terug zien komen in nieuwe interieur trends. Het is een trend die duidelijk niet gauw verveeld! Zeker niet als je gaat voor industriële wandkasten gemaakt van hout, hier zul je er jaren/decennia gelukkig mee zijn. Houten meubelstukken laten zich gemakkelijk aanpassen als je na enkele jaren de kleur zat bent.

Naast dat de meubels lang mee zullen gaan, worden veel industriële meubels tegenwoordig gemaakt van duurzame en ecovriendelijke materialen en dit is voor veel mensen toch erg belangrijk.

2. Stevig/robuust

Industriële meubelstukken staan bekend om hun robuustheid en zijn over het algemeen super stevig. Deze meubels worden gemaakt om generaties mee te gaan en moeten natuurlijk wel het gevoel overbrengen alsof het zo uit een oude fabriek geplukt is. Industriële meubels worden meestal gemaakt van hout en zwaar metaal, wat ze een lange levensduur geeft.

3. Karakter

Niks geeft mij meer de kriebels als een nieuwbouwhuis wat steriel is ingericht. Robuuste meubels met een antiek gevoel, kunnen je huis net wat gezelliger laten lijken. Een interieur wat niet compleet strak is, geven het huis een leefbaar gevoel. Dit kun je doen met kussentjes, dekentjes, de oude tafel van je oma of een nieuw industrieel meubel.

4. Stoer

Dit is natuurlijk niet voor iedereen een goede reden, maar laten we wel wezen, industrieel is super stoer. Het geeft net dat “mannelijke” gevoel aan een interieur. Een goede mix van “mannelijke” en “vrouwelijke” elementen in een interieur is super belangrijk, sinds dit zorgt voor een warm en verwelkomend gevoel voor iedereen die je huis bezoekt.

Als je niet kunt kiezen voor 1 stijl, waarom dan niet meerdere stijlen mengen tot iets wat helemaal “jij” is? De mooiste interieuren, zijn interieuren die compleet uniek zijn en helemaal passen bij je eigen persoonlijkheid. Mix en match naar hartenlust, niks moet en alles mag met het inrichten van jouw huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.