Geen categorie

Waarom wij een chalet op maat willen laten maken

In mijn vorige posts heb ik het al uitgebreid gehad over onze huidige plannen met ons huis en wat we allemaal aan het veranderen zijn. Waar ik het nog niet over heb gehad, zijn onze toekomstplannen en daar wil ik nu verandering in brengen.

Bij het kopen van ons huis hadden wij een heel wensenlijstje waar het huis aan moest voldoen. Naar mate onze zoektocht vorderde werd het wensenlijstje steeds iets korter en hebben we uiteindelijk moeten inleveren op ruimte. Hoewel we natuurlijk niks te klagen hebben en we allang blij zijn dat we stromend water en een dak hebben, mist er wel wat.

Graag wilden wij een extra kamer zodat vrienden/familie konden blijven slapen, helaas heeft corona dit plan in het water gegooid. Doordat mijn vriend volledig thuis moest/moet werken werd de extra slaapkamer omgetoverd tot kantoor en mogen logees plaats nemen op de bank. Dus begonnen we te denken aan alternatieve oplossingen om dit eerste wereld probleem op te lossen.

Ons plannetje

Door het thuiswerken is het voor ons heel belangrijk geworden om overal genoeg ruimte voor te hebben, dus een extra kamer in huis maken heeft geen zin. Een kelder hebben we niet om familie in te verstoppen, maar we hebben wel een redelijke tuin. Een extra woonruimte in de tuin creëren is in ons geval dus het meest logische. Een echt tiny house zeg maar.

De beste oplossing bleek een Chalet op maat zodat we precies de woonruimte kunnen aanpassen aan de ruimte die we in de tuin hebben.

Waarom een chalet op maat?

Voor ons leek dit de beste oplossing omdat we dan de woonruimte zelf helemaal konden indelen en niet vastzitten aan de standaard indeling van een chalet. Ook passen de standaard maten niet in onze tuin en ik denk niet dat de buren het fantastisch vinden als we de helft van ons “tiny house” in hun tuin zetten.

Voor ons is het ook de perfecte oplossing voor de tijd dat er niemand logeert om allebei een eigen werkplek te hebben. En willen we eens gek doen, dan kunnen we op vakantie in onze eigen tuin!

Mijn droomchalet is knalgeel met witte kozijnen, alhoewel ik niet denk dat mijn vriend het hiermee eens zal zijn, fleurt het de buurt wel heel erg op. Hoe ziet jouw droomchalet eruit? Laat het mij hieronder in de reacties weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.