Beauty

3 manieren om jouw haar lichter te maken zonder bleek

In de zomer heb ik mijn haar het liefst lekker platina blond en dit doe ik dan ook het liefste zelf thuis in mijn eigen haarsalon (mijn badkamer). Ik ben alleen niet zo gek op het bleken van mijn haar. Het haar wordt droog, de punten splijten en met een beetje pech breekt je haar af. Ondertussen heb ik al redelijk wat artikelen geschreven over het ontkleuren van je haar (verf verwijderen zonder bleek en verf verwijderen met een bleekbad), maar nog niks over hoe je zo natuurlijk mogelijk blonde lokken kunt creëren, dus hier gaan we dan.

Twee van deze manieren zijn het beste uit te voeren op een zonnige en warme dag. Misschien heb je ooit wel gemerkt dat je haar in de zomer lichter is, dit komt doordat de zon zelf je haar al op een natuurlijke manier lichter maakt.

Citroensap

Citroensap is van nature redelijk zuur (duh..) en dit zuur zorgt ervoor dat het je haar lichter maakt. Je kunt het vergelijken met wat bleek met het haar doet, maar dan veel milder. Citroensap wordt geactiveerd door hitte, dus het is verstandig om verdund citroensap aan te brengen over het haar en dan lekker in de zon te gaan zitten.

Als je een badmuts opzet voordat je gaat zonnen, zal de citroensap nog beter zijn werk doen, sinds de warmte binnenin de badmuts blijft en het citroensap ook niet kan uitdrogen.

Verdun citroensap 1:2 met water en spray dit over je haar heen voordat je gaat zonnebaden. Spoel het na het zonnen uit en voed je haar met een goede conditioner en herhaal het blonderen niet te vaak.

Sinds citroensap vergelijkbaar is met bleek in het ontkleuren, is het niet verstandig om dit te doen met donker haar. Er bestaat een grote kans dat het haar dan volledig roodbruin zal uitslaan en dat is misschien niet waar je op hoopte.

Kamillethee

Kamillethee is een product wat geweldig is voor je haar, het voedt het haar en zorgt dat het geweldig gaat glanzen en als kleine bonus kan het je haar een tikkeltje lichter maken. De thee bleekt het haar niet echt, maar vervaagt de kleur waardoor het iets lichter wordt. Deze methode is dus iets geschikter voor de dames met donker haar.

Het enige wat je hiervoor nodig het is hele sterke kamillethee en optioneel een badmuts.

Je kunt de kamillethee hetzelfde gebruiken als de citroensap, door het in je haar aan te brengen en lekker in de zon te gaan liggen. Ook kun je het gebruiken als een stap in je haarroutine door het haar eerst met kamillethee te bedekken, 30 minuten te wachten en daarna het haar wassen en verzorgen zoals je altijd doet.

Appelciderazijn

Appelciderazijn, of appelazijn is een goede toevoeging aan je haarroutine sinds het alle ongewenste viezigheden, oliën en het residu van haarproducten uit je haar stript. Appelazijn werkt ook goed tegen klitten en ‘frizzy’ haar.

Meng Appelciderazijn 1:5 met water en laat het 20-30 minuten in het haar zitten (het beste is om het haar te bedekken met een badmuts). Spoel het uit en voed het haar met conditioner.

Ook deze methode kan donker haar koperachtig uit laten slaan en is dus het beste voor lichtere haarkleuren.

Ga jij dit jaar niet op vakantie en wil je toch die mooie blonde vakantielokken? Probeer dan vooral deze tips uit. Zodra het zonnetje gaat schijnen kun je mij in de tuin aantreffen met mijn badmuts op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.