Beauty

Zo voorkom je dit jaar droog en uitgeput zomerhaar

Je kent het wel, de zon begint te schijnen en opeens wordt je haar kurkdroog. Super irritant eigenlijk, maar er is genoeg aan te doen. Hoewel wij de zon erg leuk vinden, heeft je haar het wat lastiger met al die extra warmte, zout en chloor, vooral het haar wat al zwaar mishandeld is, zoals dat van mij.

De 3 belangrijkste regels die je moet onthouden zijn; “Verzorgen”, “Uitspoelen” en “Beschermen” dus VUB. Houd je je aan de VUB regels, dan hoef jij niet bang te zijn voor droog zomerhaar.

Verzorgen

Haarmaskertjes, olie, conditioner en voedende shampoo, allemaal producten die niet kunnen missen in jouw haarroutine deze zomer.

Ik gebruik zelf de haarolie van The Ordinary, deze is goed betaalbaar en werkt perfect om je haar glanzend en gevoed te houden. Voor shampoo en conditioner kies ik meestal voor Aussie Repair Miracle en haarmaskers maak je natuurlijk makkelijk zelf. Hieronder heb ik het recept neergezet voor mijn favoriete haarmasker.

Recept voedend haarmasker:

Dit recept is echt een life saver in de zomer. Het recept lijkt op een soort zoete guacamole, maar vertrouw mij maar, je haar zal je dankbaar zijn.

Benodigdheden + stappenplan

  • 2 eetlepels koksolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 rijpe avocado

  • Ontpit de avocado en schraap hem leeg
  • Voeg de honing en de kokosolie toe aan de avocado
  • Blend/mix tot een egaal mengsel
  • Breng op het gehele haar aan
  • Bedek je bemaskerde haar met een douchemuts
  • Wacht 15-20 minuten
  • Spoel uit

Uitspoelen

Je haar uitspoelen na een wasbeurt is natuurlijk vanzelfsprekend, maar het is ook heel belangrijk om je haar uit te spoelen nadat je hebt gezwommen. Chloor, zout en viezigheid is funest voor mooi glanzend haar. Zout zorgt samen met zonlicht ervoor dat je haar licht bleekt, chloor maakt je haar erg droog en kan een verfbeurt compleet ongedaan maken en viezigheidjes zijn gewoon vies. Spring na het zwemmen gewoon even onder de douche en was het goed uit.

Beschermen

Je haar beschermen is misschien wel het belangrijkste wat je voor je haar kunt doen. Zon beschadigt niet alleen het haar, maar ook de hoofdhuid. Een ongelukkige hoofdhuid geeft ongelukkig haar, dus wees er zuinig op. Je kunt je hoofdhuid bij je scheiding insmeren met zonnebrand en een wattenstaafje of bedek je hoofdhuid helemaal met een hoed/pet.

Gekleurd/ontkleurd haar heeft het altijd wat lastiger dan “normaal” haar. Het kan een idee zijn om de verfproducten deze zomer te laten staan en au naturel te gaan.

Wil je je haar toch wat lichter maar geen chemicaliën gebruiken? Lees dan eens mijn artikel 3 manieren om jouw haar lichter te maken zonder bleek.

Zorg ook dat er zo min mogelijk haar blootgesteld wordt aan de zon, dit kun je doen door je haar in een staart, vlecht of knot te dragen. Voor de mensen onder ons met kort haar, is het een mogelijkheid om het haar naar achteren te doen met gel. Het beste kun je ook tussen 12:00 en 15:00 uit de zon blijven, wanneer de zon op z’n sterkst is.

Last but not least, gebruik een haarproduct met zonnebescherming, dit is te gebruiken op dezelfde manier als zonnebrand, iedere 2 uur opnieuw gebruiken en na iedere zwem-/douchebeurt.

VUB je haar deze zomer goed om zoveel mogelijk van je mooie glanzende lokken te kunnen genieten. Heb jij nog goede tips om je haar zo goed mogelijk de zomer door te helpen? Laat ze dan vooral hieronder achter in de reacties!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.