Beauty

Hoe ontkleur je jouw haar met een bleekbad?

Misschien zegt het woord “bleekbad” je niks, maar als je jouw haar snel en goed wilt ontkleuren dan is dit woord jouw nieuwe beste vriend. Nu alle kappers in ons land dicht zitten, wil ik je graag helpen om jou haar naar je gewenste haarkleur te krijgen.

Zoals het woord al zegt, zit er in een bleekbad, bleek. Bleek onttrekt alle kleur die in het haar zit en hierdoor wordt de kleur dus lichter. Het spul is verschrikkelijk handig, maar het kan het haar ook heel erg beschadigen.

Voordat je iets doet met bleek/haarverf, kun je het beste als eerste het product uitproberen op een lok haar die niemand ziet. Zo weet je gelijk wat het resultaat zal zijn en kom je niet voor verrassingen te staan.

Wil je nog minder kans op beschadigd haar en heb je meer geduld? Gebruik dan vooral mijn andere artikel over het ontkleuren van haar; 3 manieren om jouw haar te ontkleuren zonder bleek. Deze methodes raad ik vooral aan wanneer je jouw haar niet volledig wilt ontkleuren, maar een tint/ een paar tinten lichter wilt maken.

Wil je je haar na het ontkleuren toch nog één of twee tinten lichter maken zonder bleek? kijk dan bij mijn artikel over je haar op een natuurlijke wijze blonderen.

Hoe maak ik een bleekbad?

Dit heb je nodig:

 • Bleekpoeder
 • Developer

  Gebruik hier alleen 10 vol. (3%) of 20 vol. (6%) voor, sinds dit de minste schade toebrengt.

 • Shampoo

Stappenplan:

 • Mix 1 deel bleekpoeder met 2 delen developer, tot je een mooie egale bleekmix hebt.
 • Voeg 1 deel shampoo toe en meng tot het één geheel is geworden.
 • Maak het haar vochtig.

  Zorg dat het haar ongewassen is voordat je hieraan begint. De oliën op de hoofdhuid beschermen de huid tegen beschadigingen door de bleek.

 • Verdeel het bleek/shampoo mengsel over het haar en masseer goed in.
 • Zorg dat alle haren bedekt zijn met het mengsel en dek het haar af met een douchekapje/badmuts.

  Het douchekapje voorkomt dat het bleekmengsel gaat druppen en zorgt voor ideale omstandigheden voor de bleek om zijn werk te doen. Het kapje houdt de warmte die van de hoofdhuid afkomt binnen en die warmte zorgt ervoor dat de bleek beter werkt. Heb je geen douchekapje? Plasticfolie/ een plastic tas werkt ook prima.

 • Laat het mengsel 20 minuten zitten en spoel het dan uit met warm water.
 • Verwen je haar hierna met een goede conditioner of een lekker haarmasker.

Zelf kun je het beste inschatten in wat voor staat je haar is na dit hele proces. Het beste kun je er ten minste een dag tussen laten zitten, voordat je het weer kleurt met een permanente kleur. Semi-permanente haarkleuren kun je prima gebruiken, sinds hier over het algemeen geen schadelijke stoffen inzitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.