Beauty

Hoe laat je jouw haar sneller groeien?

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt; iets te veel puntjes eraf laten knippen, een iets te korte pony of een iets te stekelige pixiecut. Je zou niks liever willen dan de tijd terug draaien of het haar er weer aan plakken, maar helaas. Je zou een paar weken met een muts kunnen lopen, of de volgende methode proberen om je haar een extra boost te geven.

Hoewel er geen wondermiddel is om je haar echt veel sneller te laten groeien, zijn er wel manieren om de haargroei te stimuleren. Naast deze methode moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat je haar gezond blijft door regelmatig een bezoekje te brengen aan de kapper.

Inversion method

‘Inversion method’ betekent in het Nederlands simpel gezegd ‘inversie methode’. Inversie betekent omgekeerd en in dit geval, op de kop. Het hele punt van deze methode is, dat je 7 dagen achter elkaar, iedere dag 4 minuten met je hoofd op de kop hangt en met olie je hoofdhuid masseert. Het ondersteboven hangen terwijl de hoofdhuid gemasseerd wordt, zou de bloedcirculatie moeten bevorderen en zo de haargroei stimuleren.

Over de inversion method wordt gezegd dat het haar gemiddeld 2,5 cm in een week groeit, met uitschieters naar 4 cm(!). Het belangrijkste is dat je je echt aan de instructies moet houden. Doe het niet langer dan 7 dagen achter elkaar en geef de hoofdhuid hierna zeker 3 weken rust. Wanneer je het langer achter elkaar doet, kan het lichaam wennen aan de verbeterde bloedcirculatie en zul je weinig tot geen resultaat meer zien.

Stappenplan

  • Kies een olie. De meest gebruikte oliën voor de inversion method zijn; kokosolie en castorolie. Amandelolie, olijfolie of een andere olie die je in huis hebt, mag natuurlijk ook.
  • Verwarm de olie kort in de magnetron, zodat het lekker warm is.
  • Masseer de hoofdhuid ongeveer vijf minuten met de warme olie.
  • Na het masseren komt het leukste gedeelte, 4 minuten op de kop hangen. Dit kun je doen door op een stoel te zitten met je hoofd tussen je benen of op bed te gaan liggen met het hoofd over de bedrand.
  • Doe dit 4 minuten, niet korter en ook niet langer.
  • Kom rustig weer omhoog. Niet te snel, anders voelt het alsof de hele wereld rondjes om je heen aan het draaien is.
  • Laat de olie nog lekker intrekken, het beste is om dit minimaal 2 uur te doen.

    Tip: Doe de inversion method voor het slapengaan, zo kan de olie nog de hele nacht intrekken.
  • Was de olie uit het haar.

Ieders haar is anders en als je deze methode online opzoekt, zul je honderden filmpjes vinden; sommigen met geweldig resultaat en anderen zonder resultaat. Je kunt maar op 1 manier erachter komen of het ook voor jou werkt, door het uit te proberen.

Ik hoor graag wat jouw haar heeft gedaan na het proberen van de inversion method. Laat wat van je horen in de reacties, of via de mail; info@ggblog.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.