Huis en Tuin

Hoe kies je dé perfecte kast voor jouw huis?

Het aanpassen en opnieuw inrichten van je huis is een hele klus, en ik kan het weten. Op dit moment heb ik nog 70 taken op mijn to do lijst staan en goede kasten uitzoeken is zeker één van die taken. Tegenwoordig heb je zoveel keuze in kasten (en meubels in het algemeen) dat het overweldigend kan zijn. Ga je voor een goedkoop ikea modelletje of voor een stevig hardhouten kast? Met verlichting of zonder? Klein of groot? Keuze genoeg.

Soorten kasten

Misschien weet je al precies wat voor kast je zoekt, maar ik zet even de keuzes voor je op een rijtje.

 • Buffetkast

  Buffetkasten zijn grote kasten die bijna iedere opa/oma wel in de woonkamer heeft staan. In deze kasten kan alles worden opgeborgen sinds er plek zat is. Deze kasten hebben vaak dichte en glazen deurtjes, waardoor je makkelijk zelf kunt bepalen wat er wel of niet in het zicht staat. Een buffetkast wordt voornamelijk gebruikt voor het opbergen van servies en andere kostbare bezittingen. Deze kasten gaan meestal generaties mee, dus let een beetje op de kwaliteit van de kast die je aanschaft. Wil je een degelijke kast? Dan kan ik aanraden om een keer te kijken naar haco kasten.

 • Tv meubels

  Tv meubels zijn kasten voor, zoals de naam al zegt, je tv. Zo’n meubel is super handig om alle kabels in op te ruimen, je receiver in te zetten en alles in op te bergen wat maar te maken heeft met je tv. Tv meubels zijn te krijgen met open schappen, deurtjes, hangend of met pootjes.

 • Dressoir

  Dressoirs zijn eigenlijk kleine buffetkasten zonder de glazen deuren. Ze hebben heel veel opbergruimte en zijn in alle kleuren en maten beschikbaar. Een dressoir is leuk aan te kleden door er accessoires op te zetten of bijvoorbeeld je aquarium op te plaatsen.

  Wij hebben zelf net van een antiek dressoir een kookeiland gemaakt.

 • Boeken-/kledingkasten

  Deze kasten hebben geen uitleg nodig. Deze kasten zijn super functioneel om in huis te hebben. Ieder boek/broek heeft immers een huisje nodig.
https://nl.pinterest.com/GGBlog/kasten/

Verlichting of geen verlichting?

Verlichting in een kast kan zowel functioneel zijn, wanneer je ’s avonds iets moet zoeken, maar ook heel sfeervol. Een mooie buffetkast met glazen deurtjes, wordt 10x mooier als er sfeerverlichting schijnt op jouw kostbaarheden. Wij hebben net een tv meubel gekocht met verlichte plankjes en ik kan zeggen dat dit de kast wel heel speciaal maakt.

Wat je ook kiest, tegenwoordig kun je kasten in alle kleur, soorten en maten halen, voor ieder interieur wat wils. En lukt het je niet om online een leuke kast te vinden? Pimp er dan zelf eentje van de kringloopwinkel, persoonlijker dan dat kan bijna niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.