Huis en Tuin

Waarom is behang de beste keuze voor jouw muur?

Zoals ik in een vorig artikel al heb verteld, zijn mijn vriend en ik ons huis aan het opknappen. Bij het bezichtigen van ons huis, zagen wij dat iemand erg druk in de weer was gegaan met behang en dat dit toe was aan vervanging. Maar waar vervang je het door? Maak je de muren weer glad om te schilderen, of ga je voor een hip behangetje? Wij gaan voor dat laatste en ik zal je vertellen waarom.

Om de muren van onze bovenverdieping weer helemaal glad te krijgen, zal er een hoop moeten gebeuren. Onder het verouderde behang zitten zeker nog 2 andere lagen behang en behangplaksel en zullen de muren eerst gestuct moeten worden, voordat alle imperfecties compleet weg zijn.

Hippe printjes en motieven

Het grote voordeel van behang is dat het verkrijgbaar is in alle kleuren van de regenboog en in talloze printjes en motieven. Met een paar rollen behang kun jij jouw woonkamer omtoveren tot een ware kunstgalerij, of je slaapkamer veranderen in een echt loofbos (kijk hiervoor eens op de website van behangexpert).

Hoe dan ook is behang goedkoper dan iemand inhuren voor het maken van een muurschildering.

Behang vs muurverf

Alhoewel verven misschien makkelijker lijkt dan behangen, is niks minder waar. Behang zorgt altijd voor een consistent eindresultaat en is in verhouding sneller klaar, sinds verf meerdere lagen nodig heeft voor een egaal resultaat en tussendoor eerst moet opdrogen.

Verf accentueert ook alle imperfecties op de muur, waardoor je een muur eerst voor moet behandelen voordat je aan de slag kunt gaan. Behang kan scheuren en kleine gaatjes verbergen zonder dat iemand het ooit zal merken.

Vind je het zelf te ingewikkeld om met lijm en behang aan de slag te gaan? Tegenwoordig bestaat er ook zelfklevend behang. Nog minder rotzooi en nog sneller klaar

Soorten behang

Er bestaan veel soorten behang en allemaal hebben ze verschillende kenmerken. Zo is vliesbehang het makkelijkste aan te brengen en eenvoudig schoon te maken. Glasvezelbehang en renovatiebehang/renovlies zijn perfect om beschadigingen aan de muur te verbergen, het verschil tussen glasvezelbehang en renovlies is dat glasvezelbehang niet verwijderd kan worden en renovlies wel.

Wil je behang in de badkamer of kelder? Kies dan voor schuimvinyl/moussebehang. Dit behang kan in vochtige en natte ruimtes gehangen worden.

Al met al is behang een goede en goedkope oplossing voor alle soorten muren en ruimtes. Het is heel makkelijk zelf aan te brengen en behang is erg leuk om mee te experimenteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.