Huis en Tuin

Waarom jouw volgende vloer een visgraatvloer wordt

Mijn vriend en ik hebben vorig jaar ons eerste huis gekocht en nu is het tijd om het huis langzaam op te knappen. De komende maanden zul je daarom heel veel huis en tuin artikelen op mijn website zien en daar is dit artikel 1 van.

Bij het kopen van ons huis hebben wij niet zozeer gelet op de vloeren, sinds we dit toch ons eigen wilde maken. Het kiezen van een vloer is een belangrijke beslissing voor het bepalen van je interieur en hoe meer visgraatvloeren ik zie, hoe meer ik neig naar deze vloer voor ons huis. Een visgraatvloer is strak en speels tegelijk en het is net wat meer speciaal dan een normale recht toe, recht aan laminaatvloer.

Wat is een visgraatvloer?

Een visgraatvloer is een vloer die, zoals de naam als suggereert, wordt gelegd in een visgraatpatroon. Deze vloeren zijn voornamelijk gemaakt van hout, maar tegenwoordig zijn er hele mooie pvc visgraat opties. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in brede en smalle motieven en kunnen van jouw huis, echt iets speciaals maken.

Welke visgraatvloer past bij mij?

Een visgraatvloer past eigenlijk in ieder interieur door de grote keuze uit verschillende kleuren en texturen.

https://nl.pinterest.com/GGBlog/visgraatvloer/

Wil je de vloer in een kleine kamer leggen, ga dan voor een visgraatvloer met smalle planken, dit laat de kamer ruimer ogen.
Heb je een grote kamer waar je de vloer in wilt leggen? Ga dan vanzelfsprekend voor een visgraatvloer met brede planken, dit zorgt ervoor dat de ruimte nog groter lijkt dan dat hij al is.

Hout of pvc?

Als je voor een visgraatvloer gaat, dan heb je de keuze tussen hout of pvc. Hout is duurder dan pvc en het leggen duurt velen malen langer dan het leggen van een pvc visgraat. Hout heeft van zichzelf wel een warmere uitstraling en geeft een knus gevoel aan een kamer.

Pvc heeft als grote voordelen dat het eenvoudig zelf te leggen, goedkoper en makkelijk schoon te maken is. Tegenwoordig zijn deze vloeren niet van hout te onderscheiden in uiterlijk, dus al met al zeker geen slechte optie.

Of je nou op zoek bent naar een nieuwe vloer of gewoon inspiratie wilt opdoen, verdiep je dan vooral eens in visgraatvloeren en hoe ze jouw huis kunnen omtoveren tot een klein paleisje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.