Tafelen

Barbecue trends voor 2021

Alhoewel het weer het niet echt laat zien, het is al lente en dit betekent dat het barbecue seizoen voor veel mensen weer is begonnen. Hier thuis stopt het barbecue seizoen eigenlijk nooit en wordt de bbq zelfs nog in de sneeuw aangestoken. Mijn vriend en ik zijn dol op het uitproberen van nieuwe bbq recepten en het volgen van de nieuwste trends. En dat laatste wil ik graag met jullie delen.

Veggies en biologisch

Dit jaar gaan niet zomaar de goedkoopste pakjes vlees en bbq schotels de bbq op, maar wel heel veel groenten en de mooiste stukken biologisch vlees. Nadenken over het klimaat en wat we in ons lichaam stoppen, is al jaren een trend en dat zal ook nog heel lang zo blijven. Ga dit jaar voor vegetarische bbq recepten en voor vleesvervangers om de familiebarbecue net iets meer speciaal te maken.

Roken en rookovens

De smaak van houtskool maakt een terugkeer. Het roken van vlees, vis en zelfs desserts is dit jaar weer helemaal in. Voorverpakte gerookte producten kunnen niet op tegen versgerookte producten uit je eigen rookoven/barbecue. Mijn moeder heeft twee jaar geleden geïnvesteerd in een rookoven en hij stelt zeker niet teleur. Om de week ligt de kast vol met kip, vis, eend of rund en de hele buurt kan meegenieten van de heerlijke geuren.

Heb je geen rookoven maar wil je wel de smaak van rook? Dan kun je gebruik maken van een smoker box of van liquid smoke.

Dessert van de bbq

Misschien niet per se een trend van dit jaar, maar je hebt het mogelijk nog nooit geprobeerd. Een taart bakken op de bbq is misschien wel het leukste wat ik ooit heb gedaan. Zelf heb ik mijn chocoladetaart recept hiervoor gebruikt.

Gasbarbecue

Als je gebruik maakt van de gasbarbecue is dit net zo simpel als het gebruik van de oven. Gebruik goed ingevette metalen bakvormen en maak gebruik van indirecte warmte. Zet de taart in de bbq en doe de deksel dicht, zet een timer en 10 minuten voor tijd mag je de klep pas open doen om te kijken of de taart gaar is.

Houtskoolbarbecue

Bij een houtskoolbarbecue zijn alle stappen hetzelfde, alleen moet je van aluminiumfolie een bakje vouwen om water in te doen. Plaats dit aluminiumfolie bakje tussen de kolen en laat het daar tijdens het bakken staan. Het vocht zorgt ervoor dat de temperatuur iets constanter blijft en zo krijg je dus een mooier eindresultaat.

Geniet deze zomer nog meer van je barbecue met deze bbq recepten en probeer eens wat nieuws. Heb je zelf nog leuke barbecue ideeën/ suggesties? Laat deze dan vooral achter in een reactie hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.