Huis en Tuin

Trampoline in de tuin; do’s en don’ts

Toen ik klein was, was ik dol op de trampoline van mijn nichtje. In de zomer brachten wij dan ook de hele dag op dat ding door en ’s avonds keken we erop naar de sterren. Hoe leuk zo’n trampoline ook is, er is ook genoeg om over na te denken voordat je hem aanschaft en daar ga ik je bij helpen.

Kies de juiste maat en vorm voor jouw tuin

Voordat je een trampoline koopt, bedenk dan hoe groot je hem maximaal wilt hebben. In een grote tuin kun je natuurlijk een grotere trampoline kwijt dan in een stadstuintje. Ook maakt het voor het oog uit of je een ronde, rechthoekige of vierkante trampoline neerzet. Je kunt beter geen grote ronde trampoline in een smalle tuin neerzetten (behalve als je dit leuk vindt natuurlijk) hierdoor lijkt je tuin kleiner dan dat hij in werkelijkheid is.

Het beste wat je kunt doen om te zien of de trampoline in je tuin zal passen, is een rondje of vierkant met de afmetingen van de trampoline uitleggen in je tuin met een tuinslang/tape. Zo weet je gelijk of je de juiste keuze maakt.

Ingraven of niet?

Het ingraven van een trampoline is een heel goed idee wanneer je niet de hele tijd tegen de zijkant van de trampoline aan wilt kijken. Ook heb je het grote voordeel dat je kinderen niet steeds boven de schutting van de buren uitkomen en mee kunnen genieten van hun activiteiten, zullen de buren ook prettig vinden.

Het nadeel van ingraven is dat er water kan blijven staan in het gat onder de trampoline en dan zal het buitenspelen gauw veranderen in een zwemfeestje. Dit is vooral een probleem wanneer je een slecht doorlatende grond hebt.

Dit kun je checken door een gat te graven en hier een emmer water in te gooien, trekt het water snel in de grond? Dan heb je een goed doorlatende grond. Blijft het water lang staan? Dan heb je een slecht doorlatende grond.

Accessoires

Wil je de kans op ongelukken verkleinen? Schaf dan bij de trampoline een veiligheidsnet aan, zo heb je minder kans op valpartijen van de trampoline af. Ook kun je een afdekhoes voor de trampoline halen, dit vermindert, in het geval van een ingegraven trampoline, de kans op water in het gat en verkleint ook de kans op roest .

Heb jij nog goede tips voor een trampoline in de tuin? Laat deze dan achter in de reacties hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.