kaneel
Gezondheid

Kan kaneel je helpen afvallen?

Pillen, drankjes, diëten, sportschoolabonnementen en dan nog kom je niet van die vervelende kilo’s af. Nu we richting de feestdagen gaan, is het tijd om toch dat extra laagje opgeslagen wintervet onder controle te houden. We willen per slot van rekening wel in onze kerstoutfit passen. Maar wist je dat kaneel hier mee kan helpen?

Alvast, voordat je, je hele voorraad kaneel vandaag gaat opsnoepen. Kaneel is geen wondermiddel, het kan alleen ondersteunend werken. Je kunt zelfs een overschot kaneel binnenkrijgen en dit kan zorgen voor leverschade en problemen geven met bloedstolling.

Kaneel en diabetes

Net zoals gember heeft kaneel een positieve invloed op diabetes type-2. Kaneel heeft een regulerend effect op de bloedsuikerspiegel. Kaneel zorgt ervoor dat koolhydraten minder snel worden opgenomen in het bloed. Hierdoor heeft het lichaam rustig de tijd om de koolhydraten te absorberen en hoeft de alvleesklier minder insuline aan te maken.

Nu we het toch over insuline hebben, kaneel helpt ook tegen insulineresistentie. Insulineresistentie is 1 van de eerste kenmerken van diabetes. Hierbij reageert het lichaam niet meer op de insuline die door het lichaam wordt afgegeven en stijgt de bloedsuikerspiegel.

Door gebruik van kaneel kun je dus de balans,in je lichaam, weer terugbrengen.

Kaneel tegen een hongergevoel

Kaneel werkt verzadigend en is een goede vervanger voor suiker. ‘Echte’ kaneel is zoet van zichzelf, maar heeft niet de slechte eigenschappen van suiker.

Met ‘echte’ kaneel, bedoel ik Ceylon Cinnamon. Deze kaneelsoort is de originele kaneel. Tegenwoordig kom je vooral nog Cassia Cinnamon tegen in de supermarkten. Deze soort is een stuk goedkoper, is minder zoet en sterker van smaak.

Omdat Ceylon kaneel dus een goede suikervervanger is, stilt het ook de ‘lekkere trek’. Trakteer jezelf eens op een kopje kaneelthee deze winter. Het helpt om je van de snacks weg te houden en zorgt voor een heerlijk warm gevoel van binnen.

Conclusie

Kaneel kan zeker zorgen voor dat extra steuntje in de rug. Het zal er alleen niet voor zorgen dat je in middenin de nacht opeens een paar vetrolletjes kwijtraakt. Helaas is hier meer voor nodig. Maar als alles mislukt, kun je jezelf altijd nog trakteren op warme chocolademelk met slagroom en kaneel want ja, kaneel is wél erg gezond, dus ben je eigenlijk heel goed bezig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.