specerijen
Gezondheid

3 Specerijen om af te vallen

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat er ook aan de nieuwe voornemens gewerkt moet worden. Sinds afvallen 1 van de populairste voornemens blijft en ik jullie graag blij wil maken, heb ik 3 specerijen op een rijtje gezet die het afvallen misschien wat makkelijker kunnen maken.

Diëten, pilletjes, drankjes en detoxen, alles probeer je om weer strak in je badpak te zitten deze zomer. Als je alle hypes hebt afgewerkt en nog geen resultaat ziet, moet je terug naar de basis. Gezonde voeding en genoeg bewegen zijn essentieel om van die overtollige kilootjes af te komen. Met dat eerste kan dit artikel mogelijk helpen.

Kaneel

Over deze specerij hebben we het al gehad uitgebreid gehad, maar ik zal het even bondig samenvatten. Kaneel werkt verzadigend en is een goede vervanger voor suiker. Ceylon kaneel is zoet van zichzelf, maar heeft niet de slechte eigenschappen van suiker. Hierdoor stilt het dus wél de honger naar de zoete snack, maar zorgt het niet voor een paar extra pondjes.

Er bestaat alleen wel zoiets als een overschot kaneel. Dit kan zorgen voor leverschade en problemen geven met bloedstolling.

Komijn

Uit onderzoek is gebleken dat je 3 keer meer vet verbrandt wanneer je komijn opneemt in jouw dagelijkse voeding. De 88 vrouwen in dit onderzoek werden verdeeld in 2 groepen; komijneters en niet-komijneters. Allemaal kregen ze hetzelfde dieet, maar met 1 verschil, de komijneters, kregen 2 keer per dag een bakje magere yoghurt (150 ml) met 1,5 gram komijn en de anderen kregen een bakje magere yoghurt zonder kruiden.

Na het onderzoek waren de komijneters 2 kilo meer kwijt, dan de niet-komijneters. Ook waren de komijneters 14,64% van hun lichaamsgewicht kwijt en niet-komijneters maar 4,91%.

Cayennepeper

Over cayennepeper heb ik al een hoop verteld, maar nog niet dat het kan helpen in je strijd tegen de kilo’s. De Universiteit van Adelaide kwam in 2015 met een onderzoek waarin cayennepeper gelinkt kan worden met gewichtsverlies. In cayennepeper zit het stofje ‘capsaïcine’. Dit stofje zorgt naast een lekker warm gevoel, ook ervoor dat je maag denkt dat hij vol is.

Het volle gevoel, wordt aangestuurd door TRPV1-receptoren en deze zijn gevoelig voor capsaïcine. Dit zorgt ervoor dat deze receptoren het seintje aan je lichaam geven, dat het genoeg heeft gehad na bijvoorbeeld een kopje cayennethee.

Minder trek om te snoepen zorgt ervoor dat het bikinilichaam toch in zicht komt.

Geen van deze specerijen zal ervoor zorgen dat je binnen een week het lichaam van je dromen hebt, maar ze dragen wel bij aan gezonde en gevarieerde voeding. Heb jij nog tips om af te vallen? Laat ze hier dan achter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.