Gemberwortel
Gezondheid

Gezondheidsvoordelen: Gember

In de thee, op siroop of door koekjes heen. Gember is gewoonweg geweldig, niet alleen omdat het lekker is, het is extreem gezond en kan je van alledaagse kwaaltjes afhelpen.

Gember komt uit de gemberfamilie en heeft redelijk beroemde broertjes en/of zusjes. Enkele familieleden van gember zijn; kurkuma, laos en kardemom. Vooral in de Chinese cultuur wordt heilzame werking van gember op de spijsvertering, de maag/darmen en de longen geprijsd.

Gember helpt tegen verschillende soorten misselijkheid

Wagenziekte, zwangerschapsmisselijkheid, zeeziekte en zelfs tegen misselijkheid na chemotherapie. Gember bevat de stof ‘gingerol’, deze blokkeert het signaal wat de hersenen aan de maag afgeven om over te geven.

Ook is gember niet gevaarlijk voor zwangere vrouwen. Dus drink gemberthee, kauw op een vers stuk gember of slik gembercapsules naar hartenlust, om van die vervelende misselijkheid af te komen.

Gember werkt trouwens ook verwarmend voor ons lichaam, wil je hier meer over weten, klik dan hier

Gember heeft een anti-diabetisch effect

Uit onderzoek is gebleken dat gember zorgt voor een verbeterde afgifte en werking van insuline bij patiënten met diabetes type 2. Gember blijkt onafhankelijk van insuline, de glucose opname in de spiercellen te verhogen en zo het bloedglucoselevel op peil te houden.

Om het simpel te zeggen, eet gewoon meer gember, je lichaam zal je dankbaar zijn.

Gember werkt ontstekingsremmend

Gingerol, de belangrijkste werkzame stof in gember, heeft een sterke anti-inflammatie en antioxidant werking. Het ontstekingsremmende effect is bijvoorbeeld terug te zien bij astmapatiënten die gember tot zich nemen.

Patiënten met astma hebben last van een chronisch ontstoken luchtweg. Uit onderzoek is gebleken dat gember zorgt voor minder geprikkelde luchtwegen en een minder benauwd gevoel.

Gember werkt bij menstruatiepijn

Uit dit onderzoek bleek, dat gember net zo goed werkt tegen menstruatiepijn als pijnstillers. Fijn natuurlijk, want een kopje gemberthee is veel lekkerder dan een paar ibuprofen en heeft geen bijwerkingen.

Gember heeft nog zoveel meer voordelen, maar hier vertel ik donderdag meer over, in een nieuwe ‘Recepten om je te laten stralen’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.