cacaobonen
Tafelen

Recept: Glutenvrije bananen cranberry brownies

Wat is er nou beter dan de geur van verse brownies? Helemaal niks. Deze brownies zijn absoluut mijn favoriete keuze voor een makkelijk en relatief snel toetje. De smaak van bananen en cranberries, gemixt met pure chocola is niks minder dan goddelijk. Enjoy!

Benodigdheden

  • 150 gram suiker
  • 125 gram glutenvrije meelmix (zelf gebruik ik ‘vrij van gluten’)
  • 50 gram cacao
  • 8 gram bakpoeder
  • 8 gram baking soda
  • 2 theelepels vanille extract
  • 110 gram zachte ongezouten roomboter
  • 3 bananen
  • 1 ei
  • 150 gram pure chocolade
  • 100 gram gedroogde cranberries

Bereiding

De eerste stap is het voorverwarmen van de oven op 180 graden. 

Nu dat gedaan is, gaan we wat voorbereidend werk doen, we hakken de chocolade grof en prakken de bananen fijn. De bananen moeten volledig rijp zijn, zijn ze dit niet, dan zal het de smaak aantasten. Een simpele truc om bananen snel ‘rijp’ te krijgen is om ze in de schil in de oven te leggen tot ze volledig bruin zijn aan de buitenkant.

Meng de boter en suiker en voeg hierna de bloem,cacao, bakpoeder, baking soda, vanille extract, eieren en bananenmoes toe. 

Mix tot een glad geheel en schep als laatste de cranberries en bananen de het mengsel heen.

Bekleed een bakblik/ovenschaal met een stuk bakpapier en schep het beslag hierop. Zet de brownie ongeveer 40 tot 50 minuten in de oven of tot het midden stevig aanvoelt. Steek een prikker in het midden, hij hoeft er niet schoon uit te komen, maar mag ook niet meer nat zijn. 

Snijd de brownie in stukken en haal hem met bakpapier en al uit de vorm. Dat was hem dan, nu kun je lekker gaan uitrusten van al dat zware werk. Je hebt zeker een stukje hiervan verdiend…of 5.

Deze brownies zijn erg lekker wanneer ze nog warm/lauw zijn en zeker aan te raden met een bolletje vanille ijs. 

Benieuwd of mijn brownies er net zo goed uitzien als die van jou? Kijk dan eens op mijn instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.