Cranberry's
Tafelen

Recept: Cranberry muffins

Niks vind ik zo lekker als mijn dag beginnen met een verse muffin en een kop thee. Dat noem ik nou een ideaal ontbijt. Helaas moet alles voor mij toch een beetje te verantwoorden zijn, dus houd ik mezelf graag voor de gek door wat cranberry’s en kaneel door mijn muffinbeslag te doen.Klinkt het bijna gezond. Dus hier mijn recept voor (bijna) gezonde muffins.

Wat heb je nodig?

 • 100 gram zelfrijzend bakmeel (ik gebruik ‘vrij van gluten‘ van de Albert Heijn)
 • 100 gram kristalsuiker
 • 50 gram gesmolten boter
 • 1 theelepels kaneel
 • 100 ml karnemelk
 • 100 gram gedroogde cranberry’s
 • 1 ei
 • 1 theelepel vanille-extract

Wat moeten we doen?

 • Verwarm de over voor op 200 graden.
 • Smelt de boter in een kommetje in de magnetron, of zachtjes in een pannetje op het vuur.
 • Voeg eerst alle droge ingrediënten (zelfrijzend bakmeel, suiker en kaneel) samen in een kom.
 • Meng de karnemelk, boter,het vanille-extract en het ei door de droge ingrediënten en roer/mix tot het één geheel vormt.
 • Als laatste schep je de cranberry’s er doorheen.

  Misschien niet de beste tip voor bij het ontbijt, maar wel erg lekker!
  Tipom ‘dronken muffins’ te maken: Laat de cranberry’s dan even wellen in bijvoorbeeld rum of Grand Marnier. Voeg 1 op 1 cranberry’s en drank toe aan een pannetje en verwarm dit tot iets onder het kookpunt. Zet op een laag pitje en laat het minimaal 30 minuten wellen met de deksel erop. Van de cranberry’s op in een zeef en voeg toe aan het beslag.

  Voor nog meer smaak kun je ook het sap van 1 sinaasappel en sinaasappelrasp toevoegen aan de cranberry’s met drank.

 • Schep het beslag in de muffinvormpjes en bak ze 20-25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Om zeker te weten of ze gaar zijn, steek je een satéprikker in de muffin. Komt hij er schoon uit? Mooi, dan is de muffin klaar!

Deze muffins zijn erg lekker met bijvoorbeeld gezouten boter of een lepel jam, om ze extra ‘bijna gezond’ te maken. Wil je meer recepten, zowel glutenrijk als glutenvrij? Kijk dan eens onder het kopje ‘tafelen‘, hier komt iedere zondag een nieuw (makkelijk) recept bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.