Lieve Pumpkin

Familiebanden

Lieve Pumpkin,

Zoals beloofd… Als ik terugdenk aan de gezellige dagen, en vooruit denk aan dit jaar, denk ik vooral aan alles wat ons een familie maakt.

Mijn moeder, jouw oma was een groot voorbeeld voor mij als het gaat om het behouden van familiebanden. Altijd verzon ze weer een “zusterdag” voor haar tantes, familie-etentjes op de camping, en onvergetelijke kerstdagen. Ik hoop een heel klein beetje van haar te hebben geërfd als het gaat om het behoud van onze kleine familie. Vandaar dat ik je deze week een gedichtje geef. Hopelijk met genoeg positieve karma om uit te putten;

Ik heb mijn moeder niet verloren
daarvoor gaf zij mij teveel.
Wat zij mij zei, dat blijf ik horen,
van wat ik ben, is zij mijn ten deel.

Ik kom haar overal nog tegen
in wat ik doe, in wat ik laat.
Zij was en blijft voor mij een zegen,
waarvan het spoor steeds verder gaat.

Ik kom haar tegen in mijn dochter, nichtje, zus en neef.
Haar lach, haar ogen, haar handen.
Zo zie en hoor ik haar zolang ik leef.
Zegen onze familiebanden…

Liefs,

jouw eigen mama

Wil je meer verhalen van mama lezen? Kijk dan eens onder het kopje ‘Lieve Pumpkin‘. Iedere zaterdag plaatst mama hier een nieuw verhaal over wat haar bezig houdt. Heb je een vraag aan mama? Stuur dan een mail naar mama@ggblog.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.