Lieve Pumpkin

Ik ben Peter Pan

Lieve Pumpkin,

Ik ben Peter Pan.

Geloven in dingen die je graag wilt, en geloven in wensen. Waarschijnlijk ben ik een XXL Peter Pan geworden, vlak na mijn geboorte. Alles wat ik hoopte of wenste was er gewoon om mij heen. Een super lieve mama en zij had haar prins op het witte paard (nou, behalve dat paard dan). En dan heb je een super mooi blond zusje met zulke prachtige blauwe ogen! Oma’s, opa’s, tantes en omes. Dat is toch fantastisch.

Gek hè, dat je dan wilt blijven hangen in sprookjes? Ik geloof nog steeds in wonderen, of ze nou ‘de kerstman’ of ‘de kaboutertjes’ heten. Gewoon omdat het de meest liefdevolle manier van leven is. Ik geloof in alles wat goed is voor de mensen om me heen en soms zijn er zo veel wonderen nodig om iets weer goed te krijgen en heel soms gebeurt dat zo maar uit het niets. Ik ben een vrouwelijke Peter Pan, die altijd heeft gehouden van de sprookjes om me heen.

Het waren mijn kinderen die ik heb mogen vertellen dat kabouters heel misschien wel in je tuin leven en over eekhoorntjes en een vos, die gewoon aan ons kamerraam zijn neus tegen het raam wreef. Over herten die je hoorde in de verte, en dat het leek of elfjes door de lucht zweefden in de zomeravond. Het waren mugjes en vleermuizen, maar oh zo mooi en oh zo spannend.

Met de kinderen klein, altijd weer een reden om de sprookjes in te duiken. Wandelen door het bos en spannende verhalen verzinnen en vertellen. Ook nu hoor ik de kinderen samen met neef en nicht, die vaak bij ons in ons boshuisje waren, nog over de verzinsels en vertelsels uit het bos.

Verdrinken in de Harry Potter boeken, omdat ik ze lekker allemaal kon voorlezen. De mooie verhalen die ik wil geloven uit de Bijbel, Robin Hood of het Land van Ooit. Wat heb ik er van genoten.
En weer heb ik een heerlijk excuus om kind te blijven, en ongegeneerd blij te zijn met sprookjes en kabouters;

Twee kleindochters. Vandaag met mijn oudste prinsesje wezen boodschappen doen. Lijkt saai, maar doe het als een kind, geniet van alles. Van de spelletjes die tegenwoordig in iedere supermarkt te vinden zijn, neem een klein karretje, laat zo’n kleine streepjescodes scannen, lekker samen genieten van lekkere warme choco en een koekje, samen gezellig lunchen en ik ben als Alice in Wonderland op haar rare theekransje! Zo heerlijk dat je gewoon in de zomer nog in de zandbak mag tuttelen, met een make-up doos en samen jurkjes en hoedjes mag passen. Sorry, maar dan blijf ik maar een kind. Ik geloof niet dat dat ook zo heel erg is.

Vooral met Kerst ben ik een mega Peter Pan. Alles moet zo mooi mogelijk worden versierd. Dus en een boom, en nog een boom, en een dorp, en nog een dorp. Ja, ik weet wel dat het over de top is, en zeker niet de enige essentie van kerst. Het is de mooiste tijd van het jaar zeggen ze. Maar het doet mij realiseren dat het hele jaar fantastisch is geweest.

We hebben het samen weer fantastisch gedaan. Met hoogtes en dieptes. maar om altijd weer te beseffen dat we het samen goed doen. Natuurlijk zijn er dingen die we graag anders hadden willen zien, maar toch GELOOF ik in ieders goedheid en kracht. Op naar het sprookje van 2020!

Liefs,

Je mama

Wil je meer verhalen van mama lezen? Kijk dan eens onder het kopje ‘Lieve Pumpkin‘. Iedere zaterdag plaatst mama hier een nieuw verhaal over wat haar bezig houdt. Heb je een vraag aan mama? Stuur dan een mail naar mama@ggblog.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.