Lieve Pumpkin

Trap

Er zijn een paar mensen die ik een trap wil geven, en jij bent er één van…

Een aantal jaren geleden heb ik mezelf een trap gegeven, en nu verdien jij hem.
Heel graag wil ik hem jou nu schenken omdat ik denk dat je hem kunt gebruiken.

Zoals in ieders leven gaat er wel eens iets niet zo als je wilt. Ook ik ben niet vrij gebleven van die momenten, maar om te zorgen dat ik niet meer in de put kon belanden heb ik mij een trap aangeschaft.

In gedachten plaats ik mezelf op de treden van de trap. De ene dag sta ik helemaal bovenaan en kan de hele wereld overzien. Soms zijn er dagen dat ik op de onderste trede zit te grienen en weet dat ik op een dag weer naar boven kan. Meestal zit ik ergens tussen het midden en de bovenste tree, maar het zorgt er voor dat ik OP de trap blijf.

De trap geeft me houvast door zijn leuningen die ik kan grijpen als ik het gevoel krijg te vallen. Ik heb de trap bekleed met warme stof om te zorgen dat ik de warmte onder mijn voeten voel als ik mij van binnen koud voel. Er zitten anti-slip strips op voor het geval ik de grip op mijn leven dreig te verliezen.

En iedere dag dat ik een treetje te laag zit voor mijn gevoel, kan ik opkijken naar de treden die mij weer bovenaan brengen. Onderaan de trap ligt een kussen van herinneringen, waarop ik kan terugvallen als het echt even niet meer gaat.

Na het opsnuiven van alle liefde in het kussen, breng ik mezelf weer omhoog, in het vertrouwen dat ik eens weer helemaal bovenaan sta.

Liefs,

jouw mama

Wil je meer verhalen van mama lezen? Kijk dan eens onder het kopje ‘Lieve Pumpkin‘. Iedere zaterdag plaatst mama hier een nieuw verhaal over wat haar bezig houdt. Heb je een vraag aan mama? Stuur dan een mail naar mama@ggblog.nl

Reacties7 januari 2020 bij 09:26

Ja met een trap kun je wel allle kanten op.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.