Plank met flesjes
Gezondheid

Recepten om je te laten stralen; Epsomzout

In een eerder artikel heb je al kunnen lezen wat epsomzout is en wat het doet voor je lichaam, nu wil ik je graag helpen aan een paar receptjes om dit product te verwerken in je verzorgingsroutine.

Lichaams- en gezichtsscrub 

Sinds epsomzout verlichting kan geven bij ontstekingen, werkt deze scrub uitermate goed bij acne. Waarschijnlijk heb je alle ingrediënten al in huis en anders is het super goedkoop en makkelijk te vinden.

Benodigdheden (voor een pot):

 • 250 ml olie (kokosnoot, olijf, amandel enz.)
 • 275 gram epsomzout
 • 8 tot 10 druppels essentiële olie

Voeg langzaam de olie toe aan de epsomzout en blijf roeren tot je een stevige consistentie hebt. het kan zijn dat je niet alle olie nodig hebt. Wanneer de scrub te dun wordt, stop je met olie toevoegen en vul je het aan met extra epsomzout. Voeg een paar druppels essentiële olie toe voor een heerlijke geur.

Haarmasker

Dit haarmasker is super simpel en snel te maken. Het zou goed moet werken om extra volume te creëren en de hoofdhuid kunnen verbeteren.

Benodigdheden:

 • goede conditioner
 • epsomzout

Mix de conditioner en de epsomzout in de verhouding van 1:1 en doe dit in een magnetronbestendig kommetje. Verwarm het mengsel tot het warm is (ongeveer 30 seconde) maar niet heet! Verdeel het gelijkmatig over schoon, handdoekdroog haar en laat het 20 minuten zitten. Spoel het na 20 minuten uit met warm water.

Handzeep

Voor iedereen die wel eens last heeft van droge handen, is dit een uitkomst. Deze handzeep houdt je handen lekker zacht en maakt ook nog eens goed schoon.

Benodigdheden:

 • babyolie
 • epsomzout

Mix de babyolie en epsomzout, net zoals bij het haarmasker, in de verhouding van 1:1. Bewaar in een flesje dichtbij je wasbak.

Reacties

8 juli 2021 bij 14:33

Hoi! Ik wil de recepten met epsomzout zo graag eens proberen! Maar ik ben een ramp met zo iets consequent te gebruiken en ik vroeg me af hoe lang alles bewaard – Worden de scrub of de handzeep niet ranzig na een bepaalde tijd?  11 juli 2021 bij 09:17

  Hoi! Wat leuk dat je deze recepten wilt proberen.
  Ik heb zelf geen ervaring met de houdbaarheid van deze recepten, sinds ik het gelijk gebruik.

  De scrub zou je kunnen bewaren in de koelkast voor een langere houdbaarheid, of je kunt het recept halveren, zodat je niet te veel maakt.

  De handzeep was bij mij binnen een maand op en is de hele tijd goed gebleven.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.