Kruidnagels
Beauty

Recepten om je te laten stralen; Kruidnagel

Kruidnagel is niet alleen lekker, het is ook nog eens goed voor je. Alhoewel ik het niet aanraad om kruidnagelolie direct op je huid te smeren (het is redelijk heftig spul), kunnen kruidnagels je wel helpen om bijvoorbeeld een mooier en gezonder gebit te krijgen.

Mondspoeling

Kruidnagels kunnen wonderen verrichten in de mond. Zo werken kruidnagels antibacterieel en werken ze pijnstillend. Perfect dus als je last hebt van kiespijn. Ook kunnen ze de vorming van tandplak tegengaan. De smaak is licht pittig, maar wel erg prettig en fris. Deze mondspoeling is alleen niet echt aan te raden voor kinderen.

Benodigdheden:

  • 1 eetlepel hele kruidnagels
  • 250 ml kokend water

Breng water aan de kook en haal de pan van de hittebron. Voeg een eetlepel kruidnagels toe aan het water en laat het trekken tot het water compleet is afgekoeld. Zeef de kruidnagels uit de vloeistof en giet het in een goed afsluitbare pot of fles. Gebruik net zoals ieder ander mondspoelmiddel.

Anti-insecten middel

Beter voorkomen dan genezen. Indirect is dit een recept om je te laten stralen, want zeg nou zelf, ben jij je meest stralende zelf als je onder de muggenbeten zit? Dat dacht ik. Insecten haten de geur van kruidnagel en willen hier het liefst ver uit de buurt van blijven.

Benodigdheden:

  • kruidnagelolie
  • water
  • optioneel: verstuiver

Heb je een automatische verstuiver? Mooi! Voeg enkele druppels kruidnagelolie toe aan schoon water en zet de verstuiver neer in de slaapkamer.

Heb je geen verstuiver? Geeft niet! Neem een oude schoonmaakfles en vul deze met water en enkele druppels kruidnagelolie. Spray het mengsel op beddengoed en in de kamer waar je muggen wil mijden.

Tip: Heb je oude kaarsen over? Smelt deze om in een pannetje en zeef de overgebleven lontresten eruit. Voeg enkele druppels kruidnagelolie aan het kaarsvet toe. Plaats een lont in een hitte bestendig glas en giet hier je nieuwe anti-insecten kaars in. Zo zul je ook buiten geen last hebben van muggen of zelfs wespen.

Voetenbadje

Kruidnagelolie kan helpen om van voetschimmel en wratjes af te komen, door regelmatig voetenbadjes te nemen met een paar druppels van deze olie erin.

Benodigdheden:

  • warm water
  • kruidnagelolie

Vul een voetenbadje met lauw tot warm water. Voeg hier 5 tot 7 druppels kruidnagelolie aan toe. Laat je voeten 15-20 minuten weken. Voor het beste resultaat, kun je dit het beste dagelijks herhalen.

Heb jij nog leuke tips of ideeën waar je kruidnagel voor kunt gebruiken? Laat deze dan vooral hieronder achter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.