cranberry's
Beauty

Recepten om je te laten stralen; Cranberry

Cranberry’s zitten bomvol goede eigenschappen. Ze kunnen niet alleen je organen blij houden, maar ook je haar kleurrijke boost geven. Lees hier hoe je cranberry’s kunt verwerken in je verzorgingsroutine. Zo ruik jij het hele jaar naar de feestdagen.

Kleurspoeling

Brunettes opgelet! Wil jij ook stralend haar met een mooie rode gloed? Spoel je haar dan na met cranberrysap. Cranberry’s werken als een natuurlijk kleuringsmiddel voor het haar. Blondines kunnen dit maar beter niet proberen, blond met een rode gloed is niet erg charmant.

Benodigdheden:

  • 50 ml cranberrysap
  • 50 ml water

Mix de twee vloeistoffen en zet aan de kant tot na het douchen. Wanneer je helemaal klaar bent met douchen, spoel je je haar na met dit mengsel voordat je het haar gaat drogen. Je hoeft er dus niet meer met water overheen om het uit te spoelen. Droog en style het haar zoals je het normaal zou doen. Voor het beste resultaat, herhaal je dit 2-3 dagen achter elkaar, of iedere dag als je het niet erg vindt om het hele jaar door naar cranberry’s te ruiken.

Gezichtsscrub om je huid te laten stralen

Cranberry’s zitten vol met vitamine-C en antioxidanten. Daarnaast maakt het sap de huid schoon, zonder de essentiële oliën te verwijderen. Dit alles zorgt voor een zachte, schone en stralende huid.

Benodigdheden:

  • 50 gram cranberry’s (vers of ingevroren)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel honing

Pureer de cranberry’s. Gebruik je ingevroren cranberry’s? Laat deze dan eerst ontdooien. Voeg de suiker en de honing aan de cranberrypuree toe en meng dit tot 1 geheel. Wrijf het mengsel in cirkels over de huid. Doe dit voor ongeveer 5 minuten. Spoel de scrub van het gezicht met lauw/warm water.

Anti-aging behandeling

Voor deze behandeling heb je maar 1 product nodig; cranberryolie. Dit is niet echt een makkelijk product om aan te komen, maar het kan wonders verrichten voor de verouderende huid.

Doe een klein beetje cranberryolie op een watje en wrijf hiermee over het gezicht. De catechine die wordt aangetroffen in cranberryolie, gaat het afsterven van cellen tegen en vermindert tekenen van veroudering, zoals rimpels. Ook beschermt de olie tegen UV-straling.

UV-straling is schadelijk voor de huid en stimuleert juist het afsterven van cellen en bevordert het verouderingsproces.

De olie hoef je er niet af te wassen en kan het beste worden gebruikt op een schone huid, bijvoorbeeld; voor het slapengaan.

De meeste producten die goed zijn voor de gezondheid, kunnen ook voordelen hebben voor je verzorgingsroutine. Wil je meer van dit soort recepten? Klik dan hier om naar de ‘beauty’ pagina te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.