Beauty

Recepten om je te laten stralen; Cayennepeper

Wist je dat cayennepeper ook heel handig kan zijn, zonder dat je het in hoeft te nemen? Dit pepertje kan je haar en huid helpen om weer te gaan stralen. We weten al hoe gezond cayennepeper is, dus hier weer 3 nieuwe receptjes om je week mee te vullen.

Anti-acne masker

Het klinkt misschien raar, om een hete peper op je gezicht te smeren, maar het kan helpen om acne tegen te gaan. De vettige avocado gaat de intensiteit van de cayennepeper tegen, waardoor het niet onaangenaam moet aanvoelen.

Ingrediënten:

  • 1/2 rijpe avocado
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel cacaopoeder

Meng de cacao en de cayennepeper en voeg hier beetje bij beetje de avocado aan toe. Meng het geheel tot een smeuïg goedje. Smeer op de huid, vermijd hiermee natuurlijk wel de ogen. Laat het masker 15 minuten zijn werk doen en spoel het vervolgens af, met lauw water.

Voelt het toch oncomfortabel en branderig aan? Haal het dan gelijk van je gezicht. Wie mooi wilt zijn, hoeft niet altijd pijn te lijden.

Stimulerend haargroeimiddel

Dit middel vraagt wel om wat geduld en een donkere ruimte. Cayennepeper stimuleert de bloedsomloop en dit bevordert haargroei.

Ingrediënten:

  • 250 ml olie (castor- , olijf-, kokos- of arganolie)
  • 1 theelepel cayennepeper

Voeg de twee ingrediënten samen in een pot of in een fles. Sluit de pot of fles goed af en bewaar deze twee weken op een donkere, koele plaats. Na de twee weken, masseer je een beetje van de olie in op de hoofdhuid en laat je dit een uur, tot een hele nacht inwerken. Draag hierbij wel een badmuts, sinds het kan gaan druppen. Was je haar zoals je het normaal ook doet.

Gebruik dit middel 1x in de week voor ongeveer drie maanden om mooier en sterker haar te krijgen, wat ook nog eens sneller groeit.

Blauwe plekken zalf

De capsaïcine in cayennepeper kan pijnstillend werken en stimuleert de bloedsomloop. Dit is dus erg handig als je sneller van een lelijke blauwe plek af wilt.

Benodigdheden:

  • Vaseline
  • Cayennepeper

Je kunt hier zo veel van maken als je wilt. De verhouding van vaseline op cayennepeper moet 5:1 zijn. Gebruik je 50 gram vaseline, dan gebruik je 10 gram cayennepeper, enzovoorts.

Kijk ook eens bij de andere ‘recepten om je te laten stralen! Wist je dat knoflook ook je haargroei kan bevorderen en dat je met kaneel zelf make-up kunt maken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.