Beauty

Hoe kun je jouw gekleurde haar het beste onderhouden?

Ik ben dol op mijn haar verven, ondertussen heb ik alle kleuren van de regenboog wel gehad. Hierdoor weet ik, dat je geverfde haar onderhouden een hele klus kan zijn. Je haar kan dof worden, kleur verliezen of futloos worden. Hoe kun je nou zo lang mogelijk van je nieuwe haarkleur genieten?

Douchen

Hoe lekker is het om na een drukke dag, een lange douche te nemen? Nou, je haar is er niet zo blij mee, zeker niet als je je haar ook iedere keer wast. Wil je jou haarkleur zo lang mogelijk behouden? Was je haar dan zo min mogelijk! Klinkt misschien vies, maar het valt allemaal reuze mee. De meest ideale situatie voor je haar is, om het maar 1x in de week te wassen.

Bij het wassen, gebruik dan uitsluitend shampoo bedoeld voor gekleurd haar. Gebruik daarnaast ook een goede conditioner, om jouw haar zo glanzend en gevoed mogelijk te houden. Ook deze moet speciaal voor gekleurd haar gemaakt zijn.

Blond/gebleekt haar kun je natuurlijk ook wassen met zilvershampoo.

Als je dan toch eindelijk onder de douche staat, zet deze dan niet te heet. Door het warme water gaan de haarschubben open staan. De haarschubben bevatten de haarverf. Als deze open staan, gaat de haarverf er makkelijker uit. Was het haar het liefst met lauwwarm water en spoel de conditioner uit met koud water. Koud water sluit de haarschubben, gaat klitten tegen en zorgt voor een betere doorbloeding.

Hitte

Je haar houdt dus niet van warm water, maar eigenlijk vindt het alle soorten warmte niet leuk. Kijk uit met alle soorten stylingtools die hitte gebruiken. Föhns, krul- en stijltangen zijn funest voor geverfd haar. De warmte zorgt ervoor dat de kleur sneller vervaagd en dat het haar er dof uit gaat zien.

Gebruik hitte-beschermende sprays als je toch je haar wilt stylen meet een föhn of iets dergelijks.

Zon, zee, strand

Oke, het strand heeft hier niks mee te maken, maar zon en zee wel. Het is verstandig om je geverfde manen uit de zon te houden. Uv-straling zorgt, net als hitte, voor vervaging. Bescherm je haar op zonnige dagen met een hoed of sjaal. Heb je geen zin in hoofddeksels? Koop dan een goede haarspray met UV-bescherming.

Iedereen weet dat zeewater erg veel zout bevat. Ten minste, ik hoop dat iedereen dat weet. Zout is niet erg voedend voor je haar, het zorgt voor dofheid en dat de verf er eerder versleten uit gaat zien.

Zwembaden met chloor, zijn ook geen goed idee. Chloor doet rare dingen met gekleurd haar. Gebleekt haar kan groen uitslaan en andere kleuren kunnen heel erg vervagen. Voeg hier nog wat zon aan toe en je kunt weer terug naar de kapper.

Wil je juist dat de kleur snel vervaagd, doordat het niet de juiste kleur is geworden? Volgende week geef ik je meerdere tips over hoe je, je haarverf snel vervaagt en je haar niet verder beschadigt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.