Amandelen
Beauty

Recepten om je te laten stralen; Amandelolie

Nu het buiten kouder wordt, heeft je huid wat extra liefde nodig. Om niet compleet uit te drogen, heeft je huid extra oliën en vetten nodig. Laat amandelolie nou net zo’n olie zijn, die je huid perfect kan ondersteunen.

Je hebt twee soorten amandelolie, bittere amandelolie en zoete amandelolie. De laatste wordt het meeste gebruikt en is ook het gezondst.

Bittere amandelolie wordt vooral als etherische olie gebruikt en niet in levensmiddelen. Bittere amandelolie bevat namelijk Amygdaline, net zoals pitten van perziken, kersen en appels. Amygdaline wordt door ons lichaam omgezet in Waterstofcyanide, oftewel blauwzuur.

Dit is gelijk de reden waarom vooral zoete amandelolie gebruikt wordt.

Moisturizer

Dit is niet echt een recept, sinds er niks aan toegevoegd hoeft te worden. Deze olie is zo magisch, dat het geen hulp nodig heeft.
Het maakt niet uit of je nou droog haar of een droge huid hebt, amandelolie kan je helpen. De olie voedt de huid intensief en is niet vettig.

De olie kan dagelijks gebruikt worden op extreem droge huid. Zelf gebruik ik het om de dag voor het slapen gaan. Je hoeft het niet af te spoelen en het trek erg snel in. Zeg maar dag tegen een droge huid!

Je haar kun je verwennen met een oliebehandeling. Masseer de olie in het haar, van de wortels tot in de punten. Heb je last van een droge hoofdhuid? Masseer de olie hier dan ook in. Bedek je haar met een handdoek en laat het minstens een half uur intrekken.

Gezichtsscrub

Amandelolie werkt heel goed om je poriën schoon te maken. Samen met de andere ingrediënten in deze scrub, zorgt het voor een mooie, stralende en schone huid.

Benodigdheden:

  • 1 theelepel amandelolie
  • 1 theelepel honing
  • 2 theelepel bruine suiker

Meng alle ingrediënten tot een stevige massa. Scrub je gezicht met het mengsel voor ongeveer 5 minuten. Was je gezicht met handwarm water en voed je huid daarna met een moisturizer.

Lippenbalsem

Misschien heb je nog wat lege lippenbalsem tubetjes liggen, nou dit is een mooi moment om daar wat mee te gaan doen. Voeg aan dit basisrecept etherische oliën toe, om je eigen touch te geven aan je lippenbalsem.

Benodigdheden:

  • 20 gram amandelolie
  • 10 gram bijenwas
  • 10 gram cacao butter/shea butter/mango butter of avocado butter

Smelt alle ingrediënten au bain marie. Wanneer alles gesmolten is, kun je nog een paar druppels etherische olie toevoegen. Vul de lege lippenbalsem tubetjes. Laat compleet afkoelen en je eigen lippenbalsem is klaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.