Reviews

Review: Fotofabriek

In deze rare tijden, kan iedereen wel wat extra aandacht gebruiken en zo ook mijn grootmoeder. Zij is stapelgek op foto’s, maar om haar fotolijstje nummer 10.102 cadeau te doen, vond ik een minder geslaagd plan. Gelukkig had ik nog een samenwerkingsverzoek open staan, met de vriendelijke mensen van fotofabriek om een fotoboek* te ontwerpen.

Fotoboek ontwerpen

Het fotoboek wat ik heb gekozen is een hardcover variant op A4 formaat met 20 bladzijden. Alhoewel 20 bladzijden misschien niet als heel veel klinkt, had ik er redelijk moeite mee om hem te vullen met genoeg foto’s.

Dit kan natuurlijk ook komen, doordat mijn grootmoeder de meeste foto’s die ik heb al in de woonkamer heeft staan.

Het programmaatje waar je het fotoboek in ontwerpt is redelijk makkelijk in gebruik. Foto’s uploaden, indeling kiezen en dubbelklikken op het fotoboek om een foto te selecteren. Het kostte mij alleen enige tijd om uit te zoeken hoe je het makkelijkste foto’s kon vervangen, zonder dat je opnieuw een indeling moest kiezen voor die pagina.

Iedere keer verwijderde ik een foto en was gelijk ook het gedeelte van de bladzijde weg, waar je op moest klikken om een foto toe te voegen. Met dank aan een beetje geduld kwam ik erachter dat het eigenlijk heel simpel was; een foto kun je heel simpel vervangen door dubbel te klikken op de te vervangen foto en dan kun je een vervanger kiezen. Tadaaa, eigenlijk heel gemakkelijk.

Fotoboek bestellen en ontvangen

Na het bestellen, krijg je een online preview waar je enkele dagen dromerig naar kunt staren, voordat jouw langverwachte fotoboek binnen is.

Blader gerust door mijn fotoboek heen! Het fotoboek wat ik heb besteld ziet er iets anders uit. Dit komt doordat ik bepaalde foto’s heb vervangen wegens privacyschending.

Ik heb zelf mijn fotoboek op donderdag 23 april besteld en de verwachte leverdatum zou een week later zijn, 30 april. De levering was veel sneller dan ik had kunnen hopen, want zaterdag 25 april lag hij al in de bus.

Het boek ziet er werkelijk prachtig uit, het heeft een sterke kaft en het papier is van hoge kwaliteit. De kwaliteit van de foto’s wisselt, maar dit komt omdat niet alle foto’s met een goede camera gemaakt zijn. Het ontwerpprogramma heeft mij hiervoor gewaarschuwd, maar omdat ik toch wel eigenwijs blijf, heb ik dit lekker genegeerd.

Prijs van fotoproducten

Voor mij is dit fotoboek zeker het geld waard, een hardcover fotoboek op A4 formaat van fotofabriek.nl kost €22,99, maar een hardcover fotoboek heb je daar al vanaf €14,99. De prijs wordt bepaald, door bijvoorbeeld het aantal bladzijden en welke verzending jij kiest. Naast fotoboeken drukken zij ook foto’s af op plexiglas, canvas, aluminium, kurk en nog veel meer.

Al met al ben ik zeer tevreden met fotofabriek en kan ik zeker deze site aanraden!

Andere posts om het thuiszitten iets beter te maken:

Wees een beetje lief voor elkaar (,maar wel op 1,5 meter afstand)

*Het product uit deze post heb ik gekregen van fotofabriek. Ik plaats alleen content waar ik zelf compleet achtersta en voor mijn mening is natuurlijk niet betaald.

Reacties

12 mei 2020 bij 10:44

altijd leuk fotoboeken! Ben er zelf ook met eentje bezig 🙂Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.