Tafelen

Chocolademelk met een pittige twist

Wat is er nou beter, dan een kop warme chocolademelk op een koude dag? Niet veel in ieder geval. Dit recept maakt de chocolademelk die wij allemaal kennen 10x beter en super speciaal!

We weten ondertussen hoe gezond cayennepeper is. Maar wanneer je cayennepeper samenvoegt met kaneel, krijg je een super gezond en verwarmend drankje, die jouw lichaam deze winter wel warm moet houden.

Benodigdheden

  • 1 liter melk
  • 65 gram cacaopoeder
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract, of twee zakjes vanillesuiker
  • 6 gram cayennepeper (3/4 theelepel)
  • 4 gram kaneel (1/2 theelepel)

Stappenplan

  • Warm 250 milliliter melk op in een pannetje.
  • Voeg alle droge ingrediënten toe.
  • Roer tot alles is opgelost en 1 geheel vormt.
  • Voeg de overige 750 milliliter melk en het vanille extract toe.
  • Verwarm tot het warm is maar niet kookt.
  • Klaar!

Tip: als je kiest voor zakjes vanillesuiker, kun je ook alle droge ingrediënten alvast samenvoegen en bewaren in een pot. Altijd handig om achter de hand te hebben, of als zelfgemaakt kerstcadeautje!

Samen met wat zelfgemaakte koekjes of schuimkransjes kan mijn winter al niet meer stuk.

Wil je op de hoogte blijven van alle andere recepten en weetjes? Volg GG’s Blog dan op Facebook, zo zie je iedere dag of er een nieuwe post is geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.