Pompoenpitten
Tafelen

Recept: Pompoenkaas

Zoals eerder gezegd, is dit recept redelijk wat werk als je pompoenpitten met schil gaat gebruiken, maar het is niet onmogelijk en stiekem best leuk.

Ontschillen pompoenpitten

Dit kan dus op 2 manieren, of ze allemaal 1 voor 1 uit het schilletje halen, of mijn favoriet, met een deegroller. 

De tweede manier is het makkelijkste voor dit recept en hier ben je ook het snelste mee klaar. 

  • Zet een grote pan water op het vuur en breng dit aan de kook.
  • Was de pompoenpitten en dep ze droog. 
  • Spreid de pompoenpitten uit over het aanrecht en leg hier een theedoek overheen.
  • Rol met de deegroller over de pitten, druk hard genoeg om de schillen te breken, maar niet zo hard dat je de binnenkant vermorzeld. 
  • Kook de pitten na het rollen ongeveer 5 minuten, tot de schilletjes los komen van de binnenkant. 
  • Giet dit af en laat afkoelen. 
  • scheid de schillen van de rest. 

We kunnen eindelijk beginnen aan de ‘poempoenkaas’

Pompoenkaas maken

Benodigdheden ‘Pompoenkaas’:

  • 450 gram geschilde pompoenpitten
  • ½ theelepel zout
  • 2 theelepels honing
  • 100 ml olie (olijf, zonnebloem, pinda, enz.)

Pompoenkaas zit vol goede stofjes zoals vitamine E, C & A, zink, ijzer, magnesium en antioxidanten, maar is vooral erg lekker. 

Pureer alle ingrediënten in een keukenmachine tot er een pindakaasachtige brij ontstaat. Je kunt zolang pureren als dat je zelf wilt, niet iedereen houdt van dezelfde textuur. Wil je hem absoluut glad hebben, haal dan de pompoenkaas nog een keer door een zeef heen, om van alle stukjes af te zijn.

Let op: de aangegeven hoeveelheid olie, is een richtlijn. Is de pompoenkaas niet smeuïg genoeg? Voeg gerust nog wat olie toe, doe dit in kleine stapjes, zodat je niet te snel, te veel toevoegt.

Ben je benieuwd hoe mijn pompoenkaas eruit ziet? kijk dan vooral eens op mijn Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.